Egyetemünk két fiatal kutatója is elnyerte a "VEAB KIEMELKEDŐ IFJÚ KUTATÓJA” díjat


Dr. Farkas Gergely egyetemi docens (Szerves Kémiai Szintézis és Katalízis Kutatócsoport) és Molnár Zsombor PhD hallgató (Környezeti Ásványtan Kutatócsoport) kapta a 2021-es "VEAB Kiemelkedő Ifjú Kutatója" díjat.
A díj kapcsán beszélgettünk velük kutatási területükről, elért eredményeikről és jövőbeli terveikről. Az MKK ELŐTÉR podcast adását az alábbiakban tekinthetik meg.
 
 
Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága minden évben pályázatot hirdet pályakezdő és fiatal kutatók számára a „VEAB KIEMELKEDŐ IFJÚ KUTATÓJA” díj elnyerésére. A díjakat azon 35 év alatti kutatók nyerhetik el, akik a műszaki- vagy  természettudományok területén jelentős eredményeket értek el, és a Veszprémi Akadémiai Bizottság működési területén végzik tudományos tevékenységüket. Összesen négy díj nyerhető. Külön értékelik a PhD fokozattal rendelkező, illetve a még doktori fokozatuk megszerzése előtt álló kutatókat, mindkét kategóriában két-két díjat ítélnek oda. Az elbírálásnál előnyt élveznek azok a kutatási eredmények, amelyeknek megvalósult gyakorlati alkalmazásuk is van.
A díj 2010-es alapítása óta a Pannon Egyetemről eddig 27 fiatal kutató kapta meg az elismerést.